Internasjonalisering

Sørumsand vgs. har i flere år hatt internasjonalisering som satsning både for yrkesfag og studieforberedende. Etter utbruddet av Covid-19 har alle utenlandsopphold blitt avlyst i 2020-21.

Internasjonalisering betyr å skaffe seg ”internasjonal kompetanse” i vid betydning. Elevene skal utvikle et globalt perspektiv, ferdigheter i å kommunisere på tvers av språk og kulturer, og de skal utvikle et internasjonalt medansvar.

Skolens internasjonale tilbud fram til skoleåret 2020-21 har vært:

• Vg2 studiespesialiserende tar et utvekslingsår. En hel klasse i Lincoln, England
  • Vg2 utveksling for yrkesfagelever i Tyskland. Gjør det!-prosjektet
  • Vg2 utveksling for studiespesialiserende i språkfag. Tyskland, Frankrike eller Spania
  • Vg2 studiespesialiserende tar andre halvåret i Sør-Afrika
  • Samarbeid med SOS-barnebyer

Sørumsand vgs. er også en FN-pluss skole som samarbeider med FN-sambandet om å fremme kunnskap og innsikt om FN.

Globus - Klikk for stort bilde
Sør Afrika, Heidelberg, logo - Klikk for stort bilde

Mer informasjon kommer så snart skolen vet mer om når tilbudene skal startes opp igjen.