Elever fra MK streamet konfirmasjonsgudstjeneste

På denne måten kunne flere familiemedlemmer få med seg den store dagen.

På forsommeren ble skolen kontaktet av Lillestrøm menighet med spørsmål om elever på Medier og kommunikasjon kunne streame konfirmasjonsgudstjenesten i Blaker kirke 6.september. Bakgrunnen for henvendelsen var fordi situasjonen med korona fortsatt setter begrensninger for hvor mange mennesker som kan være samlet, også i kirken. Da lærer Anne Berit Ersnes la frem ideen til 3MKA, sa elevene Mikkel, Daniil, Sebastian og Iver, straks ja. I den forbindelse har 3MKA tiden før og etter jobbet med streaming og flerkameraproduksjon i undervisningen. Streaming/livesending er veldig aktuelt på grunn av at koronasituasjonen. En livesending krever nøye planlegging og elevene får lære seg ulike roller som blant annet programleder, kamera og lyd- ansvarlig og streamingansvarlig.

Selve livesendingen i Kirken gikk veldig fint og elevene forteller at det var en lærerik opplevelse. Blaker Kirke og elevene selv er fornøyde med innsatsen.